Filmrecension: The Voices

 
 
The Voices är en mörk komedi som handlar om fabriksarbetaren Jerry Hickman (Ryan Reynolds). Jerry är en medelålders, ensamstående och psykist sjuk man. Jag vågar mig på att gissa att han  schitzofreni eftersom han hör röster. Och inte vilka som helst, det är hans egen hund och katt som pratar till honom
 
Jerry är hemligt förälskad i sin kollega Fiona (Gemma Arterton) som han olyckligtvis råkar döda når han ska skjutsa hem henne en kväll. Jerry brottas med sitt samvete och de olika känslorna förstärks av hans djur. Hans hund försöker intala Jerry att han är en snäll person och att han ska gå till polisen och berätta vad han har gjort. Medan katten intalar Herry att han mår bra av att döda, att han njuter av det och att han borde göra det en gång till. Jag antar att hunden och katten ska representera hans egna sidor, de dåliga respektive de bra.
 
 
Jerry går regelbundet hos en psykolog (Jacki Weaver) och han äter även mediciner, eller han ska i alla fall göra det. Hans psykolog påtalar att han måste ta medicinerna, då dessa gör att han inte hör några röster. Så vid ett tillfälle i filmen börjar Jerry ta sina mediciner, och man får då se hur hans liv ser ut med en annan människas ögon. Men Jerry saknar sin katt och sin hund, som han inte längre kan prata med och därför slutar han att äta medicinerna.
 
Jerry börjar träffa sin andra kollega, Lisa (Anna Kendrick), som har haft en liten småförälskelse i Jerry. Jerry känner för första gången en samhörighet med en annan människa och trotts kattens försök att få honom att mörda även henne, så vill han inte göra det.
 
 
Men så är olyckan framme igen och även Lisa blir ett huvud i Jerrys kylskåp. För Jerry är medveten om att han måste göra sig av med kropparna och styckar dem, men han behåller huvuderna som han förvarar i sitt kylskåp och även dessa brukar han prata med.
 
Som ni kanske förstår är det här en väldigt bisarr film. Både jag och pojkvännen hade förväntas oss en mörk komedi, men filmen är mycket mera mörk än vad den är en komedi. Tyvärr försvinner en del av det roliga i filmen då den mörka stämningen får aldeles för mycket plats.
 
Men självklart har filmen sina roliga stunder också och både jag och pojkvännen fann den rolig emellanåt. Filmen hade så mycket potential, men tyvärr föll filmen ganska platt.
 
 
 
Fakta:
 
Titel: The voices
Skådespelare: Ryan Reynolds, Gemma Arterton och Anna Kendrick
Serie: -
Genre: Komedi
Språk: Engelska
Originaltitel: The voices
Release: 2014
Land: USA och Tyskland
Längd: 103 min
 
Jag ger den: 2/5

/ Linnea
 
 
RSS 2.0